Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Brannsikring av bygg og bolig

Det er veldig mange branner i forhold til innbyggertallet i Norge sammenlignet med andre land. Derfor er alle huseiere eller bygningseiere i Norge er underlagt krav om brannsikring. Kravene som stilles for omfang av brannsikring varierer basert på hva bolig/bygg skal benyttes til, men vi anbefaler som en selvfølgelighet at brannsikring tar utgangspunkt i at sikkerheten kommer først og minimumskravene kommer sekundært.

Brannsikring av bolig

For boliger er kravene til brannsikring at man skal ha minst en røyk/varmedetektor per etasje. Det er også krav om at man skal ha slukkeutstyr tilgjengelig nærme de områdene branner som oftest oppstår. Det foreligger i tillegg byggtekniske krav i forhold til brannsikring ved oppføring av nybygg som går på alt fra materialvalg til byggtetthet.

Når vi utfører prosjekter som oppføring av nybygg eller rehabilitering og restaureringsarbeider er vi opptatt av at sikkerheten er godt ivaretatt. Dette inkluderer selvfølgelig brannsikkerheten. Vi kan hjelpe til i rådgivende kapasitet, eller som utførende kapasitet dersom dette er ønskelig. Vi anbefaler på generelt grunnlag å velge løsninger som både gjør det vanskelig for en brann å starte, og dersom det først brenner, gjør den beste mulige jobben med å sikre både liv og verdier.

Brannsikring av bygg

I næringsbygg, kontorbygg eller offentlige bygg er kravene som stilles til brannsikkerhet mer omfattende. Her skal nødlys på plass, rømningsveier markeres, slukkeapparater settes opp slik at de er synlige og mye mer. Vi har god kjennskap til de vanligste kravene i forhold til brannsikring av bygg, men vi jobber primært med valg og innsetting av branndører, brannsikrede vinduer og brannvegger.

Alle nybygg vi rehabiliterer eller pusser opp i vil overholde kravene fra TEK10 om brannsikring, og vi vil alltid etterstrebe å gi gode råd som ivaretar brannsikkerheten så godt som mulig.
Har du spørsmål om hvordan vi kan hjelpe deg brannsikring av bygg og bolig?


Ta kontakt med oss

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn